Jenni Sintonen
in English  en Español  en Français  Suomeksi

Yhteystiedot


Jenni Sintonen
FM, kääntäjä

Etuniementie 9 A 4
02230 Espoo
jenni.sintonen@gmail.com
Puhelin: 050 465 6432
Y-tunnus: 2119338-2

Hauska tutustua!

Olen 36-vuotias kääntäjä ja asioimistulkki. Pääasialliset työkieleni ovat espanja, ranska, englanti ja suomi, joka on äidinkieleni.

Olen koulutukseltani filosofian maisteri (pääaine espanjalainen filologia, sivuaineet ranskalainen filologia ja monikielinen ammattiviestintä), ja olen tehnyt käännöstöitä vuodesta 2003 lähtien. Olen työskennellyt myös kansainvälisessä metsäkonsultointiyrityksessä Induforissa muutaman vuoden ajan, missä käänsin mm. metsä- ja ympäristöaiheisia projektikuvauksia, ansioluetteloita ja tarjousmateriaalia.

Nykyisin työskentelen päätoimisena kääntäjänä. Eniten käännöskokemusta minulle on karttunut matkailu- ja metsäalan tekstien lisäksi mm. EU-, elektroniikka-, ATK- ja kosmetiikka-alalta sekä viime vuosina erityisesti rahoitusalalta EU:n otettua käyttöön uudet avaintietoasiakirjoja koskevat vaatimukset vuonna 2012. Katso tästä esimerkkejä aikaisemmista toimeksiannoistani.

Asiakkaani ovat pääasiassa eurooppalaisia käännöstoimistoja.

Olen asunut mm. Espanjassa ja Ranskassa, joten tunnen hyvin maiden kulttuuria sekä poliittisia ja sosiaalisia oloja sekä niiden heijastumista kieleen ja sen eri variantteihin.

Pyrin kehittymään jatkuvasti työssäni ja ylläpitämään kieli- ja kääntämistaitoani usein eri tavoin. Asiakkaiden tyytyväisyys on tärkein tavoitteeni, ja sen varmistamiseksi teen jokaisen käännöksen yhtä huolellisesti ottaen huomioon tekstin käyttötarkoituksen, tyylin, sujuvuuden, yhtenäisyyden, erikoissanaston, kiireellisyyden sekä asiakkaan toiveet käännöksen suhteen.

Pidän tiiviisti yhteyttä eri alojen asiantuntijoihin ja muihin kääntäjiin, ja saan heiltä tarvittaessa apua termiongelmissa ja kielellisissä kysymyksissä.

 

Olen kiinnostunut elämän eri ilmiöistä: kielistä, kulttuureista, tavoista, ihmisistä, ajatuksista. Kääntämisen ja tulkkaamisen kautta saan mahdollisuuden tarkastella elämää mitä erilaisimmista näkökulmista käsin. Parasta työssäni on, että se antaa minulle jatkuvasti tilaisuuksia oppia jotakin uutta!